12 Ekim 2016 Çarşamba

En iyi fantastik filmler

Fantastik kelimesinin sözlük anlamı: gerçekte var olmayan, gerçek olmayan, düş ürünü olarak geçerken, bu tarz filmleri izlemeyenimiz yoktur. Özellikle film tutkunlarının her türü ayırt etmesiyle, bunun alt ürünleri olan filmleri izlemeleri de, film kültürünün oldukça gelişmesini sağlıyor. Her insanın favori film türü farklı olurken, erkekler için aksiyon, kadınlar için de aşk filmleri üst sırada yer alıyor. Tabii, tam tersinin olmaması için de bir neden yok. Çoğu kişinin favori türü olmasa da genel olarak herkesin izlerken zevk aldığı bir türdür, fantastik filmler. Gerek kitaptan uyarlananlar, gerek film için yazılanlar olsun. Sizin için en iyi 10 fantastik filmi sıraladık. 10’undan en az -altını çiziyorum, en az- 5 tanesini izlediğinizden eminim. Çünkü bu filmler, artık efsaneleşmiş birer yapım olmakla beraber, günümüz sosyal medyasında da sık sık rastladığımız filmlerolarak da söylenebilir.
en iyi filmler, en iyi 10 film, en iyi  fantastik film, fantastik filmler, fantastik film izle, en iyi 10 fantastik film izle
1)"Efendimiss" esprilerinin çıkış noktası burası, önce bu satıları okuyun! Fantastik deyince ilk sıra tabii ki de Yüzüklerin Efendisi'ne ait olacaktı. Çocukluk dönemini atlatıp animasyon film dönemimiz sona erdiğinde ilk işimiz oluyor çünkü Yüzüklerin Efendisi'nin serisini izlemek. Bazılarımız sırf meraktan, bazılarımız da sosyal medyada ya da bulunduğumuz ortamda film hakkında yapılan esprileri anlamak için izliyor filmi. İkisi de neden olabilir, sıkıntı yok bence. Seri harika iken, kadrosunun da efsanelerle dolu olması cabası. Yukarıda belirttiğimiz gibi, bir romandan çevirilen filmlerden Yüzüklerin Efendisi. Bilinmeyen ise şu: Hobbit film serisi Yüzüklerin Efendisi'nden sonra çıksa da, kitap sıralamasında bu tam tersinedir. Yüzüklerin Efendisi, Hobbit'in devamı niteliğindedir. Ancak Yüzüklerin Efendisi daha büyük bir patlama yapınca, önce sinemaya uyarlanan seri olmuştur. Bu serinin film sırası, Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, Yüzüklerin Efendisi: İki Kule ve Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü şeklindedir.
2)Fantastik severler için bir diğer efsane de Harry Potter serisi. Yine kitaptan uyarlanan bu film serisi, nedeni bilinmez bir şekilde Yüzüklerin Efendisi ile oldukça karıştırılan bir seri. Ve yine Yüzüklerin Efendisi ile beraber oldukça sevilen bir seri. Harry Potter bambaşka bir dünya bizim için. Her ne kadar kitaptaki çoğu sahneler filmde geçmediği için eleştiri toplasa da, kitaplarını okumayan ve sadece filmlerini izleyen bir kesim var ki, filme oldukça aşıklar. E hakları da, çünkü dediğim gibi, bambaşka bir dünya. Her ne kadar konusunu ya da oyuncu kadrosunu bildiğinizi varsaysam da, en azından baş rolleri hatırlatabilirim sanırım: Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson. Film sırası ise şu şekildedir: Harry Potter ve Felsefe Taşı, Harry Potter ve Sırlar Odası, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, Harry Potter ve Ateş Kadehi, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Harry Potter ve Melez Prens, Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 ve Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2.
3)Seriye göre kitap tek kitaptan oluşmakta ve Yüzüklerin Efendisi'nin başlangıç kitabı olarak bilinmektedir. Yine oldukça yaygın bir seri olan Hobbit, üçüncü filmini 2014 yılında çıkartmış ve serisini sonlandırmıştır. Serinin film sıralaması ise: Hobbit: Beklenmedik Yolculuk, 
4)Dört filmden oluşan Karayip Korsanları Serisi, Jack Sparrow karakterini canlandıran Johnny Depp ile özdeşmiş bir karakter. Seri, genel olarak Jack Sparrow'un maceralarını içerir. Serinin film sırası şu şekildedir: Siyah İnci'nin Laneti, Ölü Adamın Sandığı, Dünya'nın Sonu ve Gizemli Denizlerde. Ölü Adamlar Masal Anlatmaz filminin ise, 2017 yılında çıkacağı söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder